Spring til indhold
Verdens første og eneste sugerørsrenser baseret på ultralydsteknologi

Os bag Wibe

Wibe er skabt af begejstring for teknik, og et ønske om genanvendelige løsninger

Plastiksugerør, der oversvømmer verdenshavene og bringer flere og flere arter i fare, er en problematik, som medierne har præsenteret os for igennem årtier, og nu også et problem, som EU lavede et forbud mod i 2021. 

Men problemet er ikke løst endnu.

Vi mener ikke at man, ved at skifte til alternative engangssugerør af andre materialer end plastik, løser problemet, da problemet med den store mængde affald forbliver uændret.

Det er ikke plastik, der er et problem i sig selv. Det er dét, at vi bliver ved med at producere produkter, som kun bliver brugt én gang, og det problem vil vi gerne være med til at løse.

Wibe For Good blev etableret i 2020, i en tid hvor gastronomien var under pres over hele verden. Vi ved godt, at det ikke var det bedste tidspunkt at opfinde produkter til lige netop den industri, men vi ved også, at det bedste tidspunkt for forandring og bedre løsninger er nu. Derfor fortsætter vi med at udvikle os til en bedre fremtid baseret på teknologi og genanvendelige løsninger. 

Ting skal bruges flere gange. Det nytter ikke noget vi bliver ved med bare at smide ud. Lad os sammen tage ansvar, og løse problemet med engangssugerør. For good.

Kenneth Rueskov Møller

"Idéen til sugerørsrenseren opstod oprindeligt, da jeg var på en rejse med min familie i Asien. Her oplevede vi strande, der var dækket af store mængder affald. Særligt plastiksugerør var der mange af."

"Det påvirkede mig meget, og jeg kunne ikke slippe tanken om, hvad løsningen på problemet var. Jeg var ikke i tvivl om, at det var at gå væk fra engangsbrug, og jeg startede derfor med at kontakte en masse restauranter, der alle brugte mellem 50-300 sugerør om dagen. 50-300 sugerør der blev smidt direkte i skraldespanden.

Efter mange gode snakke, kunne jeg konstatere, at det var selve håndteringen og rengøringen af de genanvendelige sugerør, der gjorde det besværligt for restauranterne at implementere og bruge i praksis. Det de havde brug for, var en metode til hurtig og effektiv rengøring. En metode der kunne dokumenteres, og som kunne sikre at de var fri for bakterier hver gang. Mange havde forsøgt at komme dem i opvaskemaskinen, men kunne hurtigt konstatere, at den ikke kunne rengøre dem ordentligt på indersiden."

Herfra gik min partner Jesper Gørløv Bugge og jeg i gang med at udvikle en løsning, der kan rense sugerørene ved hjælp af ultralydsteknologi.

Læs mere om vores løsning

Kenneth Rueskov Møller

Kenneth er medstifter af Wibe For Good ApS. Hans karriere startede som konstruktør af mekanisk hardware. Han har arbejdet med komplekse mekaniske dele inden for akustisk produktudvikling i 13 år, hvor han har lavet flere produkter fra tidlige koncepter til masseproduktion inden for medicinalindustrien.

Kontakt Kenneth

Jesper Gørløv Bugge

Jesper er medstifter af Wibe For Good ApS. Som elektronikingeniør har han 10 års erfaring med produktkvalitet og design af mikroelektronik og akustik. Jesper beskæftiger sig både med hardware og software design og udvikling.

Kontakt Jesper

Wibe For Good