Spring til indhold
Verdens første og eneste sugerørsrenser baseret på ultralydsteknologi

Wibe i Løvens Hule

Wibe fik løverne op af stolen i 5. episode af Løvens Hule

I 5. episode af Løvens Hule, kunne de to ingeniører, Kenneth Rueskov Møller og Jesper Gørløv Bugge, byde Jesper Buch velkommen til Wibe For Good. Kenneth og Jesper har på bare to år udviklet verdens første og eneste sugerørsrenser, som renser sugerør baseret på ultralydsteknologi.

Den udvikling bliver Jesper Buch og hans mangeårige makker Morten Larsen, der sammen investerer i lovende virksomheder i Løvens Hule, nu en del af. I seneste afsnit sikrede de sig 10% af Wibe For Good til en værdiansættelse på 5 millioner.

”Det er iværksætteri fra aller øverste hylde det her”, siger Jesper Buch

Business angel og serieiværksætter, Jesper Buch kunne efter aftenens program af Løvens Hule gå hjem med en investering på hele 10% i ingeniørvirksomheden Wibe For Good. En case der fik flere af løverne op af stolene, og som alle viste interesse for det banebrydende produkt. De to ingeniører, Kenneth og Jesper, har opfundet og udviklet en maskine der renser sugerør ved hjælp af veldokumenteret ultralydsteknologi, kendt fra medicinal- og tandlægeindustrien. ”Maskinen er udviklet og produceret i Danmark, der er ansøgt om to patenter og de to ingeniører har fået dokumenteret rengøringseffekten efter et samarbejde med Teknologisk Institut — det er iværksætteri fra allerøverste hylde det her”, siger Jesper Buch. Maskinen skal være med til at løse problemet omkring engangsbrug, og minimere den enorme mængde engangssugerør, som hver dag bliver smidt i skraldespanden. Wibe For Good kan hermed tilbyde branchen et eksklusivt alternativ til de engangsløsninger, der allerede findes på markedet i dag.

Målsætningen med investeringen er nu, at sætte endnu mere gang i salget ved at udbrede kendskabet til Wibe For Good, både i Danmark, men også på verdensplan

De to iværksættere har selv ambitioner om at sætte strøm til de europæiske eksportmarkeder, som også efterspørger bedre løsninger til deres tørstige gæster. ”Wibe er en fantastisk mulighed for at gå forrest, og være med til at hjælpe en branche, som er nødt til at gøre op med papsugerøret og de mange andre engangsløsninger, som forringer oplevelsen af drikkevarerne”, siger Jesper Buch.

EU-forbuddet mod brug af engangsplast, som trådte i kraft 3. juli 2021 har tvunget særligt HoReCa-sektoren til at søge andre løsninger til sine tørstige gæster, men ”forbuddet kommer ikke til at batte i forhold til det engangsforbrug vi har i dag”, siger Kenneth Rueskov Møller. ”Det er stadig muligt at erstatte engangssugerør af plastik med andre engangsprodukter — pap eksempelvis, men løsningen er ikke, at vi bliver ved med bare at smide ud. Det er ikke plastik, der er et problem i sig selv”, fortsætter Kenneth. ”Det er dét, at vi bliver ved med at producere produkter, som kun bliver brugt én gang, og det problem vil vi gerne være med til at løse. Med vores stilrene glassugerør og plug’n’play Straw Cleaner tilbyder vi et holdbart alternativ der skaber synlighed, og som er nemt at implementere på de fleste hoteller, restauranter og caféer, samtidig med det sparer dem for en masse affald.”

Sugerør af glas er ikke banebrydende, men det er teknologien bag måden de bliver renset på, og det er netop dét der gør maskinen interessant for særligt HoReCa-sektoren

Wibe For Good’s Straw Cleaner garanterer nemlig, med bare et enkelt tryk på en knap, klinisk rengøring af både inder- og yderside. En problematik som opvaskemaskinen eksempelvis ikke har kunne løse. ”Vi håber, at Wibe For Good kan være med til at bane vejen for oplevelsesindustrien med en løsning, som er nem at håndtere i praksis, og som skubber til både vores præferencer og forbrugsvaner” siger Kenneth Rueskov Møller.

Wibe For Good har allerede inden programmet sparket døren ind til bl.a. Sticks’n’Sushi og flere restauranter, bistroer og hoteller som Marriott, Skt. Petri og Nimb. Evnen til at sælge kold kanvas var også hvad der gjorde indtryk og imponerede Jesper Buch. ”At de to ingeniører både har kunne opfinde og udvikle et nyt teknologisk produkt, der løser et problem, som vi alle sammen kender og har en holdning til, er flot, men at de samtidig har været i stand til at sælge det ind til restaurationsbranchen er virkelig imponerende,” siger Jesper Buch. Med et forbrug i Danmark på hele 300 mio. sugerør årligt, er potentialet for genbrugsløsningen til at få øje på, og det potentiale var løven Jesper Buch ikke længe om at se.

Presselink